Bruidsmeisje

Mijn beste vriendin gaat trouwen en ze heeft me gevraagd om haar bruidsmeisje te zijn. Ik vind het geweldig dat ze gaat trouwen want dat wilde ze zo graag. Ik wist dat ze al een tijdje wilde trouwen, maar haar vriend vroeg haar maar niet. Nu is hij dan eindelijk wel op zijn knieën gegaan met een superromantisch aanzoek. Ik vind het een hele eer dat ik op haar bruiloft haar bruidsmeisje mag zijn, dus heb ik volmondig ja gezegd. Natuurlijk wil ik bruidsmeisje zijn! Naast mij heeft ze ook haar zusje gevraagd. We waren allebei helemaal door dolle heen toen ze met het goede nieuws kwam. Na de eerste euforie ontstond echter een dilemma: wat gaan we voor jurk aan dragen?

De bruid zelf draagt een witte jurk, maar de bruidsmeisjes gaan niet ook in het wit. We dachten na over de kleur toen het zusje slim opmerkte dat de aanstaande bruidegom een lichtblauw pak zal dragen. Zij vond het wel een leuk idee om de kleur van onze jurken op het pak af te stemmen. Dat vonden we allemaal, inclusief de bruid, een goed idee. Het worden dus lichtblauwe jurkjes. De volgende vraag was of we allebei precies hetzelfde model jurkje zouden dragen. Dat leek de bruid namelijk wel heel erg speciaal. De situatie werd een beetje ongemakkelijk want het zusje is namelijk superslank en ik heb, mag je wel zeggen, een maatje meer. Je snapt dat daar een ander model jurkje bij hoort. Ik heb het maar gewoon eerlijk gezegd en daar was gelukkig alle begrip voor. Kortom, we nemen verschillende modellen jurk, maar wel in dezelfde kleur.

Nu we eruit zijn wat we willen, hebben we meteen een afspraak gemaakt bij de bruidswinkel waar mijn vriendin haar jurk heeft gekocht. Zij gaat haar bruidsjurk nog een keer extra passen en wij kijken meteen naar andere mooie jurken voor ons als bruidsmeisje. Ik hoop dat ze een paar leuke modellen hebben waar we uit kunnen kiezen. Ik wil er natuurlijk wel mooi uit zien op deze bijzondere dag. Gelukkig hebben we nog genoeg tijd tot aan de bruiloft en kunnen we de jurken ook laten vermaken mocht dat nodig zijn. Daarnaast kijken we meteen naar bijpassende accessoires en schoenen. Mijn vriendin is helemaal in de wolken en zo blij. Het wordt vast een onvergetelijke dag waarop we met zijn allen zullen stralen.