Dameshoed als bescherming tegen de zon

De gevaren van te veel zon op je huid zijn bij de meeste mensen inmiddels wel bekend. Zo ook bij mij. Zeker na een documentaire die ik vorige week op TV zag over de schade die de zonnestralen kunnen aanrichten op je huid. Niet echt om vrolijk van te worden, maar wel een goede waarschuwing en zeer informatief. Het is goed om hier eens bewust bij stil te staan, zeker nu de zon weer vaker schijnt en de zomervakanties beginnen. Over een paar weken ga ik zelf ook op vakantie naar de zon en ik ben alle dingen die ik nodig heb op mijn gemak aan het verzamelen. Het moet natuurlijk geen stressen worden zo voor de vakantie. Ik had al een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor gekocht, maar na die TV documentaire heb ik besloten om ook een goede dameshoed aan te schaffen. Een zomerhoed die behalve dat hij functioneel is ook nog leuk staat.

leuke hoedje

Voor de bescherming van je gezicht en nek is een zo groot mogelijk hoed het beste. Zo valt de schaduw goed over je gezicht en over je schouders. Het probleem is dat ik die grote hoeden niet mooi vind staan en ook niet lekker vind zitten. De rand flapt vaak alle kanten op en valt voor mijn ogen. Het rare is dat ik het bij andere dames wel altijd heel leuk vind staan, maar voor mezelf kies ik toch liever een iets kleinere hoed. Een te klein hoedje heeft echter niet zo veel zin als bescherming tegen de zon. Dan schijnt de zon nog in je gezicht. Een goede dameshoed kiezen voor de vakantie is dus niet zo gemakkelijk als het lijkt.

Gelukkig weet ik een winkeltje in de stad waar ze hoeden verkopen en ik denk dat ik daar maar eens ga kijken. Daar hebben ze vast de perfecte zomerhoed voor mij. Eentje die behalve het juiste formaat ook nog eens lekker luchtig is. Het is natuurlijk warm en ik heb geen zin om heel erg te gaan zweten. Een luchtige, niet te grote en hippe zomerhoed, daar ben ik naar op zoek. Dan ben ik én beschermd tegen de zon én ik zie er leuk uit. Dat lijkt me overigens een heel goed uitgangspunt voor al mijn vakantiekleding. Wat een TV documentaire al niet teweeg kan brengen. Ik ga in ieder geval goed voorbereid op reis.