Het kleine zwarte jurkje: redder in nood

Wie heeft er niet één in haar kast hangen? Het kleine zwarte jurkje, ofwel the little black dress, vaak afgekort als LBD. Het is de redder in nood als je niet weet wat je aan moet trekken, zowel voor naar het werk als voor een avondje uit.

Chanel

Het was Coco Chanel die het zwarte jurkje in 1926 introduceerde in Vogue. Tot die tijd droegen vrouwen alleen zwarte kleding tijdens periodes van rouw. Chanel doorbrak de traditie en Vogue presenteerde het zwart jurkje als een ‘uniform voor alle vrouwen met smaak’. Sindsdien is het zwarte jurkje niet meer weg te denken uit het modebeeld en vind je ze terug in alle vormen en maten.

Waarom? Nou, hierom!

Heb jij nog geen zwart jurkje in je kast hangen? Dan wordt het hoogste tijd er een aan te schaffen. Waarom? Nou, hierom!

  • Een zwart jurkje kun je áltijd, bij iedere gelegenheid, uit de kast trekken. Naar kantoor, een klantenbezoek, een casual etentje met vrienden of een sjiek etentje met je schoonfamilie. Belangrijk is natuurlijk wel dat je het per gelegenheid voorziet van de juiste schoenen en accessoires.
  • Zwart kleedt af. Het klinkt cliché, maar het is écht waar. Hoe donkerder jouw kleding is, hoe slanker je lijkt.
  • Zwart straalt power uit. Dus heb je een belangrijke presentatie of moet je een vergadering voorzitten, draag zwart.
  • En wat is er nou makkelijker dan het dragen van een jurkje als je je op en top vrouw wilt voelen? Het staat bovendien altijd stijlvol.

Goede voorbereiding is het halve werk

Oké, je bent er van overtuigd dat je een zwart jurkje wilt aanschaffen. Maar hoe kies je het juiste zwarte jurkje zónder dat je je laat ompraten door die praatgrage verkoopster om dat té korte, té strakke jurkje te kopen?  Het sleutelwoord is ‘voorbereiding’.

  • Bedenk waar jij je het prettigst in voelt. Dat is het allerbelangrijkste! Voel jij je niet prettig in een strakke jurk? Niet kopen dus! Laat je je bovenarmen liever niet zien? Een jurkje met mouw it is!
  • Kies een stijl. Ben je een casual type? Dan past een jurkje met kant en ruches waarschijnlijk niet bij jou. Toch meer het klassieke type? Kies bijvoorbeeld voor een kokermodel. Geen idee welke type je bent? Laat je inspireren op Instagram en Pinterest.
  • Leer welke vormen passen bij jouw figuur. Heb je brede schouders? Draag geen jurkjes met pofmouwtjes. Heb je van jezelf weinig taille? Zoek een jurk die een taille creëert, bijvoorbeeld een A-lijn model. Vind je het lastig om te ontdekken wat bij jou past? Een styliste kan uitkomst bieden.